Aktualno
23. 9. 2020
Evropski teden mobilnosti 2020
Evropski teden mobilnosti 2020
več
22. 9. 2020
Regijska štipendijska shema Savinjske statistične regije (RŠS)
več
7. 9. 2020
EVROPSKI TEDEN MOBILNOSTI 16-22. SEPTEMBER
več
11. 5. 2020
Dopolnjen Dogovor za razvoj Savinjske regije prinaša prednosti tudi za Šentjur in Dobje
Dopolnjen Dogovor za razvoj Savinjske regije prinaša prednosti tudi za Šentjur in Dobje
več
Arhiv>>

HORUS 2014 - prejem priznanja kot finalist slovenske nagrade za družbeno odgovornost

4. 12. 2014
RASR, Razvojna agencija Savinjske regije je sodelovala na razpisu za slovensko nagrado za družbeno odgovornost Horus 2014. Prejeli smo priznanje kot finalist nagrade. Podelitev priznanj finalistom in prejemnikom nagrade Horus 2014 je potekalo 4. decembra 2014 v Kristalni palači v Ljubljani. Nagrada Horus je del nacionalne strategije osveščanja za več družbene odgovornosti, ki jo na ta način izvajajo številna strokovno-interesna združenja v sodelovanju z IRDO - Inštitutom za razvoj družbene odgovornost in PRSS – Slovenskim društvom za odnose z javnostmi ter pod častnim pokroviteljstvom predsednika RS Boruta Pahorja. Nagrada Horus se tokrat podeljuje že šesto leto zapored.

Poslanstvo nagrade Horus je spodbujati celovitost v razmišljanju, inovativnost v delovanju in odgovornost pri poslovanju slovenskih podjetij. Z nagrado se želi krepiti zavedanje o pomenu družbene odgovornosti in opozoriti na soodvisnost ter na dejstvo, da je za vsako dejanje najprej odgovoren posameznik, ki deluje v organizaciji in izven nje. Vsi posamezniki, ki jih nekdo vodi, lahko sestavljajo učinkovito, odgovorno organizacijo. Z nagrado Horus se promovira primere dobre prakse v javnosti in s tem spodbuja podjetja k bolj odgovornemu in učinkovitemu poslovanju.

Nagrade so bile razdeljene v kategorije: podjetja (mikro-majhna podjetja, srednje velika podjetja, velika podjetja) socialna podjetja in zavodi. Podelilo se je tudi posebno priznanje in nagrada za podjetnika s slovenskimi koreninami, ki deluje v zamejstvu oz. po svetu, posebno priznanje novinarju in splošno posebno priznanje. Zbrane je na slavnostni podelitvi uvodoma pozdravil tudi Tadej Slapnik, državni sekretar v kabinetu predsednika Vlade RS, ki je pristojen za vzpostavitev dialoga s civilno družbo in koordinacijo državljanskih pobud ter socialno podjetništvo.

Prejeto priznanje finalista za slovensko nagrado za družbeno odgovornost Horus 2014 nam daje novih spodbud in potrditev, da delujemo v pravi, družbeno odgovorni smeri.

RASR, Razvojna agencija Savinjske regije

(foto: Mediaspeed, arhiv RASR)