Aktualno
19. 4. 2022
Sestanek pridruženih partnerjev BODI SOC
več
19. 4. 2022
RASR obiskali predstavniki Primorsko-goranske županije
več
8. 4. 2022
VAVČER ZA DIGITALNI MARKETING NAMENJEN IZKLJUČNO SOCIALNIM PODJETJEM
več
7. 4. 2022
PROBLEMATIKA IZOBRAŽEVANJA IN USPOSABLJANJA VOZNIKOV-STROKOVNI SIMPOZIJ
več
Arhiv>>

Odprt je drugi razpis programa Srednja Evropa 2014 - 2020

26. 4. 2016

Razpisovalec: Evropska komisija


Predmet javnega razpisa: podpora regionalnemu mednarodnemu sodelovanju med devetimi državami centralne Evrope. Glavni cilj programa je čezmejno sodelovanje pri implementaciji pametnih rešitev, ki rešujejo regionalne izzive na področjih inovacij, nizkoogljičnega gospodarstva, okolja, kulture in prometa, s čimer bodo mesta in regije v centralni Evropi postale bolj primerni kraji za življenje in delo.

 

Prioritete programa:

 -         Sodelovanje pri inovacijah za bolj konkurenčno Srednjo Evropo: za izboljšanje trajnostnih povezav med akterji inovacijskih sistemov; izboljšanje spretnosti in podjetniških kompetenc pri naprednih ekonomskih in socialnih inovacijah v Srednje-evropski regiji;

-         Kooperacija pri nizko-ogljičnih strategijah v Srednji Evropi: za razvoj in izvajanje rešitev pri povečanju energetske učinkovitosti in uporabe obnovljivih virov energije v javni infrastrukturi; izboljšanje nizko-ogljičnih energijskih strategij in politik, ki podpirajo blažitev podnebnih sprememb; za izboljšanje zmogljivosti pri zniževanju CO2 emisij v funkcionalnih urbanih območjih;

-         Sodelovanje na področju kulturnih in naravnih virov za trajnostni razvoj v Srednji Evropi: za izboljšanje okoljskih upravljalskih zmogljivosti pri trajnostni uporabi naravnega okolja in njegovih virov; izboljšanje zmogljivosti na področju trajnostne uporabe kulturne dediščine; izboljšanje okoljskega upravljanja funkcionalnih mestnih območij;

-         Sodelovanje na področju transporta s ciljem boljšega povezovanja v Srednji Evropi: za izboljšanje načrtovanja in usklajevanja regionalnih sistemov za prevoz potnikov in boljše povezave do nacionalnih in evropskih prometnih omrežij; izboljšanje koordinacije med interesnimi skupinami na področju tovornega prometa za okolju bolj prijazno rešitev.


Upravičenci:

- Nacionalni, regionalni in lokalni javni organi;

- Zasebne institucije, vključno z zasebnimi podjetji, ki imajo status pravne osebe;

- Internacionalne organizacije, ki delujejo v skladu z nacionalno zakonodajo ali, z omejitvami, v skladu z mednarodnim pravom.

Projekti morajo vključevati vsaj tri finančne partnerje iz vsaj treh držav. Vsaj dva partnerja morata biti iz regij centralne Evrope.

 

Upravičene države:

Avstrija, Češka Republika,Hrvaška, Poljska, Slovaška, Slovenija, Italija (Emilia-Romagna, Friuli Venezia Giulia, Ligurija, Lombardija, Piemont, Provincia Autonoma di Bolzano, Provincia Autonoma di Trento, Valle d'Aosta in Veneto), Madžarska, Nemčija (Baden-Württemberg, Bayern, Berlin, Brandenburg, Mecklenburg-Vorpommern, Sachsen, Sachsen-Anhalt, Thüringen)


Višina sofinanciranja:

- do 85% za vlagatelje iz Češke Republike, Hrvaške, Madžarske, Poljske, Slovaške in Slovenije,

- do 80% za vlagatelje iz Avstrije, Italije in Nemčije,

- do 80% za vlagatelje izven področja Interreg Centralne Evrope.


Trajanje in velikost projektov: priporočljiva dolžina trajanja projektov je od 30 do 36 mesecev, ki pa se ob upravičenih razlogih lahko podaljša do 42 mesecev. Finančna vrednost projektov naj bi bila med 1 in 5 milijonov evrov.

Višina razpisanih sredstev: 90.000.000,00 EUR

Rok za oddajo: 23.6.2016 do 18:00.