Aktualno
19. 4. 2022
Sestanek pridruženih partnerjev BODI SOC
več
19. 4. 2022
RASR obiskali predstavniki Primorsko-goranske županije
več
8. 4. 2022
VAVČER ZA DIGITALNI MARKETING NAMENJEN IZKLJUČNO SOCIALNIM PODJETJEM
več
7. 4. 2022
PROBLEMATIKA IZOBRAŽEVANJA IN USPOSABLJANJA VOZNIKOV-STROKOVNI SIMPOZIJ
več
Arhiv>>

Evropski teden trajnostne mobilnosti 2016 - pristopna listina za občine (rok za oddajo 10.6.2016)

16. 5. 2016

EVROPSKI TEDEN MOBILNOSTI bo letos ponovno povezal na tisoče evropskih mest v prizadevanjih za človeku in okolju bolj prijazne načine mobilnosti. Do vrhunca dogajanja med 16. in 22. septembrom bodo po vsej Evropi potekale številne aktivnosti, ki bodo spodbujale k pametni in trajnostni mobilnosti kot dobri investiciji.

"PAMETNA MOBILNOST ZA GOSPODARSKO USPEŠNOST" je slogan, ki povzema osrednjo temo letošnjega Evropskega tedna mobilnosti.

V SLOVENIJI bo letos pomembna tema na občinski ravni priprava Celostnih prometnih strategij, ki jih pripravlja kar 63 občin. Poleg občin se lahko pestremu dogajanju z registracijo svojih aktivnosti in prizadevanj na platformi MOBILITYACTIONS pridružijo tudi šole, društva, javna in zasebna podjetja in druge nevladne organizacije. 

"DAN BREZ AVTOMOBILA" (22. september) bo že tradicionalno poskrbel, da bodo prebivalci in obiskovalci sodelujočih občin vsaj en dan v letu doživeli mestna središča brez motornega prometa in odkrili, čemu, namesto avtomobilov, lahko namenijo dragoceni javni prostor. Vsako leto je Dnevu brez avtomobila namenjen 22. september, vendar ga lahko občine pripravijo katerikoli dan v času Evropskega tedna mobilnosti. Če občine tekmujejo za ETM nagrado na evropski ravni, mora biti dan brez avtomobila izveden 22. 9.

Pristopna listina za občine

Župan oziroma županja občine, ki želi uradno sodelovati v Evropskem tednu mobilnosti 2016, podpiše in z žigom potrdi pristopno listino. Listino je potrebno po elektronski pošti do 10.6.2016 oddati nacionalni koordinatorki ETM mag. Poloni Demšar Mitrovič (Ministrstvo za infrastrukturo, Langusova 4, 1000 Ljubljana) na polona.demsar-mitrovic@gov.si