Aktualno
2. 12. 2019
Decembersko potovanje s Pravljičnim vlakom iz Podčetrtka do Pravljičnega Celja
več
2. 12. 2019
Trajnostna mobilnost »danes, jutri«
več
2. 12. 2019
18. seja Razvojnega sveta Kohezijske regije Vzhodna Slovenija
več
18. 11. 2019
5. MEDNARODNA KONFERENCA ZA INTEGRALNO ZELENO GOSPODARSTVO ZA BOLJŠI SVET ‒ IGE2019
več
Arhiv>>

Predstavitev RASR na kreativnem inkubatorju

27. 8. 2019

V okviru prvega dne Kreativnega inkubatorja, ki se je odvijal v prostorih MCC in je namenjen mladim nadobudnežem, ki želijo izvedeti kaj več o umetnosti, modi, lepoti ter si na splošno razširiti svoje znanje, se je predstavila tudi razvojna agencija RASR. Mladi populaciji Celja so bile predstavljene splošne razvojne naloge agencije, ki zajemajo predvsem načrtovanje, uravnavanje, pripravljanje strokovnih podlag regionalnih projektov in vlog za financiranje le-teh. Poleg tega skrbi RASR za povezovanje in integriranje razvojne arhitekturne politike v in med 31 občinami, ki se nahajajo v Savinjski regiji, le-te pa so pokrajinsko, ekonomsko in kulturno zelo raznolike.

Razvojna agencija Savinjske regije ne sodeluje le z občinami iz regije, ampak tudi z ostalimi razvojnimi agencijami v Sloveniji, nacionalnimi organi in evropskimi državami. Kot partnerji se udejstvujejo v petih različnih projektih (CLEAN, InnovaSPA, ActiveHome, 2SoKroG in Living castles), kjer se povezujejo s 15 različnimi državami. Letos je razvojna agencija podala prijavo na šest novih projektov, ki se bodo izvajali v prihodnosti.

Za mladino pa je bila posebej zanimiva predstavitev Regijske štipendijske sheme (RŠS), kjer s pomočjo sofinanciranja kadrovskih štipendij v višini 50 % spodbujajo pomoč dijakom in študentom v času njihovega šolanja in študija. To jim daje zagotovilo, da bodo lahko pri delodajalcu opravljali praktično izobraževanje v času šolanja in delovno mesto v podjetju, kar je tudi svetla plat za delodajalca, ki ima tako zagotovljen že primerno izobražen kader.

Seveda to ni vse, kar RASR ponuja prebivalcem regije. Če želite izvedeti še več, preglejte našo spletno stran.