Aktualno
19. 4. 2022
Sestanek pridruženih partnerjev BODI SOC
več
19. 4. 2022
RASR obiskali predstavniki Primorsko-goranske županije
več
8. 4. 2022
VAVČER ZA DIGITALNI MARKETING NAMENJEN IZKLJUČNO SOCIALNIM PODJETJEM
več
7. 4. 2022
PROBLEMATIKA IZOBRAŽEVANJA IN USPOSABLJANJA VOZNIKOV-STROKOVNI SIMPOZIJ
več
Arhiv>>

Predstavitev projekta LIVING CASTLES

15. 9. 2021

V sredo, 15. septembra 2021, je v prostorih RASR, Razvojna agencija Savinjske regije, d.o.o. potekala novinarska konferenca s predstavitvijo projekta LIVING CASTLES, ki se izvaja v okviru programa sodelovanja Interreg V-A Slovenija Hrvaška. Razvojna agencija Savinjske regije sodeluje v projektu LIVING CASTLES, Mreža »živih« gradov kot oblika trajnostnega turizma za ohranjanje in promocijo kulturne dediščine kot projektni partner. Projekt je sofinanciran s strani Evropske unije in Evropskega sklada za regionalni razvoj, v sklopu Programa sodelovanja Interreg V-A Slovenija-Hrvaška.

Z izvajanjem projekta so pričeli s 1. oktobrom 2018 in traja do 30. septembra 2021. V projektu sodeluje 8 partnerjev: Međimursko veleučilište v Čakovcu kot vodilni partner in projektni partnerji Raziskovalno izobraževalno središče Dvorec Rakičan, Znanstveno-raziskovalno središče Bistra Ptuj, Razvojna agencija Savinjske regije d.o.o., Gradski muzej Varaždin, Muzej Međimurja Čakovec, Muzeji Hrvatskog Zagorja in Proteus d.o.o. V mrežo »živih« gradov pa so vključeni naslednji gradovi in dvorci: Dvorec Rakičan, Ptujski grad, Celjski grad, Stari grad Varaždin, Stari grad Čakovec, Dvor Veliki Tabor in Dvorec Oršić v Gornji Stubici.

V projektu so oblikovali skupno blagovno znamko zveze gradov in dvorcev in čezmejni turistični produkt

Doživite čezmejne grajske skrivnosti ter turistično ponudbo, oblikovano za tri ciljne skupine: družine, kulturni turisti in skupine. E-brošura z opisom produkta je dosegljiva na spletni strani projekta. Produkt je oblikovan tako, da turista v treh dneh popelje po vseh gradovih in dvorcih mreže LIVING CASTLES, prav tako pa mu ponudi zanimiva doživetja v gradovih in dvorcih ter njihovi okolici. Obiskovalci lahko gradove in dvorce obišče tudi po svoji poti, pri čemer si lahko pomaga z ilustriranim zemljevidom LIVING CASTLES.

Poseben poudarek so v okviru projekta namenili čezmejni doživljajski družinski ponudbi, ki je še posebej pomembna za vse gradove in dvorce vključene v mrežo »živih« gradov. Za otroke z družinami so pripravili prav poseben izziv: ko bodo obiskali vseh sedem gradov in zbrali vse dele otroške sestavljanke, bodo v dar prejeli brezplačno plišasto igračko, dobrega grajskega duhca, v spomin na grajske pustolovščine.

Konec meseca bo izšla tudi knjiga pripovedk, ki jo v okviru projekta pripravlja Razvojna agencija Savinjske regije.