Aktualno
28. 6. 2017
Javni razpis za izbor projektov sofinanciranja kadrovskih štipendij delodajalcem za šolsko/študijsko leto 2016/2017
Javni razpis za izbor projektov sofinanciranja kadrovskih štipendij delodajalcem za šolsko/študijsko leto 2016/2017
več
12. 6. 2017
9.seja Savinjske regije
več
2. 6. 2017
Vabilo na 8. sejo Razvojnega sveta Savinjske regije
več
24. 5. 2017
Potenciali krožnega gospodarstva v Savinjski regiji, posvet v Velenju, 9.5.2017
več
Arhiv>>

V Logarsko dolino z avtobusom iz Celja skozi vse poletje

8. 7. 2015

V Logarsko dolino z avtobusom iz Celja skozi vso poletje


Želja občine Solčava je bila, da se skozi poletje ob vikendih vzpostavi avtobusna povezava na relaciji Celje - Logarska dolina.

RASR - Razvojna agencija Savinjske regije je prevzela pobudo in koordinacijo naloge ter junija dosegla dogovor med občinami Spodnje in Zgornje Savinjske doline, skozi katere avtobusna proga poteka.

Z zagotovitvijo avtobusnega prevoza do ene najlepših alpskih dolin, v luči mehke mobilnosti skupaj pospešujemo razvoj trajnostnega turizma in povečujemo turistični obisk skozi Spodnje in Zgornje Savinjske občine. Avtobusna povezava je namenjena turistom, družinam in planincem ter kolesarjem, ki želijo ob sobotah in nedeljah obiskati lepe kraje Spodnje in Zgornje Savinjske doline,  obenem pa omogoča koristno povezavo tudi za prebivalce vseh krajev ob Savinji.

V letošnjem letu podjetje Izletnik predvideva tudi nakup prikolic za nekaj koles, tako da  lahko potniki kombinirajo avtobusni prevoz in kolesarjenje.

Ponovna obuditev povezave pomeni prispevek v turističnem in siceršnjem razvoju občin Spodnje in Zgornje Savinjske doline, še posebej Logarske doline in Savinjske regije v celoti.

Zahvaljujemo se občinam Žalec, Polzela, Braslovče, Mozirje, Nazarje, Rečica ob Savinji, Ljubno, Luče in Solčava, da so po ključu števila prebivalcev pristopile k sofinanciranju vzpostavitve avtobusne povezave.

Pozivamo vas in prijazno vabimo, da se odločite za brezskrbno in panoramsko zanimivo vožnjo z avtobusom iz Celja do Logarske doline in se naužijete vseh njenih lepot.

 

RASR, Razvojna agencija Savinjske regije