Aktualno
19. 2. 2018
Energijska analiza Savinjske regije (CLEAN)
več
16. 2. 2018
Informacije o javnem razpisu GOŠO 3, ter javnem razpisu WIFI4EU
več
15. 2. 2018
Evropska sredstva za energetsko prenovo stavb v lasti in rabi občin
več
9. 2. 2018
10.seja Sveta Savinjske regije, 9.seja Razvojnega sveta Savinjske regije
več
Arhiv>>

Seminar Uspešne prakse trajnostne mobilnosti v občinah

13. 10. 2016

Vabimo vas na seminar z naslovom Uspešne prakse trajnostne mobilnosti v občinah, ki se bo odvijal v Ljubljani, 12.10.2016, in se bo ponovil v Celju, 13.10.2016. 

Seminar je organiziran v okviru projekta Trajnostna mobilnost v praksi, v katerem sodelujeta tudi nevladni organizaciji CIPRA Slovenija in Focus, društvo za sonaraven razvoj. Namenjen je predstavitvi trajnostnih idej za urejanje prometa na lokalni ravni, ki bi prispevale k zmanjšanju onesnaženosti okolja in negativnih vplivov podnebnih sprememb. Predstavljen bo nabor slovenskih in tujih primerov dobrih praks trajnostne mobilnosti, zbranih v za ta namen izdelanem zborniku.

Seminar v Ljubljani bo nadgrajen z delavnico projektnih idej, ki bo preverila možnosti uporabe predstavljenih primerov v posameznih lokalnih okoljih in skušala oblikovati projektne ideje za prihajajoče razpise. Delavnica je organizirana v sodelovanju s Skupnostjo občin Slovenije v okviru projekta Podpora urbani politiki in programu URBACT.

Seminar in delavnica v Ljubljani: Knjižnica Prežihov Voranc, Tržaška cesta 47a, Ljubljana, od 9.00 do 13.30, prijava na naslov tatjana.marn@ipop.si ali preko spletnega obrazca.


Seminar v Celju: Celjski mladinski center, Mariborska cesta 2, Celje, od 9.00 do 13.00, prijava na naslov tatjana.marn@ipop.si ali preko spletnega obrazca.

Izmed udeležencev na obeh dogodkih bodo izbrani tudi udeleženci brezplačne ekskurzije z ogledom dobrih praks v Bolzano (Italija) 24. in 25. novembra 2016, kjer se bo mogoče v praksi seznaniti z uspešno prometno ureditvijo občine ter z načini, kako na lokalni ravni uveljaviti trajnostno mobilnost.


Vljudno vabljeni!