Aktualno
10. 7. 2018
Vabilo na predstavitev Javnega razpisa Podpora mikro, malim in srednje velikim podjetjem s področja turizma za povečanje snovne in energetske učinkovitosti na obmejnem problemskem območju
več
4. 7. 2018
SMERNICE ZA PRIPRAVO VLOG ZA NEPOSREDNE POTRDITVE OPERACIJ V OKVIRU PREDNOSTNE OSI 3.1 DOGOVOR ZA RAZVOJ REGIJ
več
29. 6. 2018
Predstavitev SEEmeet in ESIC
Predstavitev SEEmeet in ESIC
več
22. 6. 2018
Predstavitev mednarodnih dogodkov SEEmeet in ESIC
več
Arhiv>>

Seminar Uspešne prakse trajnostne mobilnosti v občinah

13. 10. 2016

Vabimo vas na seminar z naslovom Uspešne prakse trajnostne mobilnosti v občinah, ki se bo odvijal v Ljubljani, 12.10.2016, in se bo ponovil v Celju, 13.10.2016. 

Seminar je organiziran v okviru projekta Trajnostna mobilnost v praksi, v katerem sodelujeta tudi nevladni organizaciji CIPRA Slovenija in Focus, društvo za sonaraven razvoj. Namenjen je predstavitvi trajnostnih idej za urejanje prometa na lokalni ravni, ki bi prispevale k zmanjšanju onesnaženosti okolja in negativnih vplivov podnebnih sprememb. Predstavljen bo nabor slovenskih in tujih primerov dobrih praks trajnostne mobilnosti, zbranih v za ta namen izdelanem zborniku.

Seminar v Ljubljani bo nadgrajen z delavnico projektnih idej, ki bo preverila možnosti uporabe predstavljenih primerov v posameznih lokalnih okoljih in skušala oblikovati projektne ideje za prihajajoče razpise. Delavnica je organizirana v sodelovanju s Skupnostjo občin Slovenije v okviru projekta Podpora urbani politiki in programu URBACT.

Seminar in delavnica v Ljubljani: Knjižnica Prežihov Voranc, Tržaška cesta 47a, Ljubljana, od 9.00 do 13.30, prijava na naslov tatjana.marn@ipop.si ali preko spletnega obrazca.


Seminar v Celju: Celjski mladinski center, Mariborska cesta 2, Celje, od 9.00 do 13.00, prijava na naslov tatjana.marn@ipop.si ali preko spletnega obrazca.

Izmed udeležencev na obeh dogodkih bodo izbrani tudi udeleženci brezplačne ekskurzije z ogledom dobrih praks v Bolzano (Italija) 24. in 25. novembra 2016, kjer se bo mogoče v praksi seznaniti z uspešno prometno ureditvijo občine ter z načini, kako na lokalni ravni uveljaviti trajnostno mobilnost.


Vljudno vabljeni!